Klare anvisninger til redigering

Jeres foreningshjemmeside leveres fuldt funktionel fra start med standardiseret tekstindhold, jeres vigtigste kontakter og dokumenter samt logisk webadresse og logins til foreningens webansvarlige og CEJ-administrator.

Herefter er det ligetil for foreningens webansvarlige at rette/tilføje/slette tekst, billeder, menupunkter og gøre hjemmesiden til jeres helt egen.  

Kontakt tto@cej.dk,hvis I ønsker at definere nye kontaktgrupper eller oprette flere foreningswebmastere med fulde redigeringsbeføjelser. Foreningens webmaster kan selv oprette administratorer under 'Admin'

Klik på punkterne herunder for anvisning til redigering af sitets forskellige dele:

Redigér tekst

Når du er logget ind som administrator, kan du redigere i den standardiserede tekst direkte ved at klikke på den.

Så snart, du begynder at skrive, dukker editoren automatisk frem i browserens top med de mest almindelige værktøjer som fx fed og kursiv.

Klik på disketten øverst i venstre hjørne for at gemme dine tekstændringer.

 
Indsæt links og billeder

Links indsættes ved at markere den tekst, der skal fungere som link og klikke på ’jordkloden’. Skriv linket i boksen og angiv, om det skal åbne i det eksisterende eller et nyt vindue.

Billeder indsættes ved at klikke på ’billedet’ i editoren. Klik ’ browse file’ og vælg det billede, du ønsker at uploade. Vælg jpg- eller png-format, max 2,5 mb/stk.
 
Opret/slet meddelelser på opslagstavlen

På opslagstavlen har foreningens webansvarlige, administratorer og CEJ mulighed for at opslå meddelelser, der skal ud til hele foreningen. Opslag på opslagstavlen kan ses af alle, der er logget ind.

Er foreningen understøttet af beboer-logins kan beboerne også skrive opslag.

For at oprette et opslag skal du logge ind og klikke ’opret opslag’ øverst til højre. Dato og navn påføres automatisk.

Som webansvarlig eller administrator kan du slette opslag skrevet af beboere eller administratorer. Opslag fra CEJ kan ikke slettes.
 
Abonnér på oplagstavlen

Er foreningen understøttet af beboer-logins, er der mulighed for at abonnere og få nye opslag per mail.

For at abonnere skal du logge ind og indtaste din e-mail adresse i bunden af opslagstavlen. Emailadressen bruges ikke til andre formål, og du kan til enhver tid framelde dig tjenesten igen.
 
Opret/slet gallerier og galleribilleder

Når du klikker ’opret galleri’, skal du give det et navn og en beskrivelse. Disse kan ikke rettes senere.

Klik ’Browse files’ og vælg de billeder, du ønsker at tilføje. Det kan tage lidt tid før knappen kommer frem.

For at uploade flere billeder ad gangen skal du holde CTRL-knappen nede, når du klikker på filen. Da upload-hastigheden kan variere meget, kan det være en fordel at uploade færre billeder ad gangen.

For at bruge galleriets billede-tilføjelsesfunktion kræver det, at du minimum har Flashplayer 9 installeret på din computer. Du kan kun uploade jpg- og png-filer og max 2.5 mb/stk.

For at tilføje billeder til et eksisterende galleri, skal du klikke du på ’Tilføj billede til galleri’ og vælge det ønskede galleri. Følg derefter samme procedure som ovenfor.

Klik ’Slet galleri’ for at slette et galleri. Det kan ikke fortrydes! Du kan også nøjes med at slette enkelte billeder under et galleri. Hvis du sletter alle billeder under et galleri, slettes hele galleriet automatisk.
 
Opret/slet kontakter og kontaktgrupper

Klik ’Opret ny kontakt’ for at oprette en kontaktperson og udfyld som minimum ’Navn’ og ’Titel’. De øvrige felter vises ikke, hvis de er tomme.

Vælg ’Køn’, da manglende billeder erstattes af midlertidige standardikoner.

Vælg ’Gruppe’, da kontaktpersonen sorteres efter gruppe. Kontakt tto@cej.dk, hvis I har brug for en gruppe, der ikke findes, så opretter vi den for jer.
 
Opret/slet dokumenter

Under punktet ”Dokumenter” gemmes foreningens dokumenter. Efter aftale med jeres CEJ-administrator opdateres visse dokumenter automatisk på siden af CEJ, og de kan ikke slettes.

Foreningen har også mulighed for at uploade egne dokumenter i følgende mapper:

'Offentlig' (Synligt for alle)

'Beboere' (Kun synligt for beboere, der er logget på)

'Bestyrelse' (Kun synligt for bestyrelse, der er logget på)

Det er p.t. kun muligt at uploade pdf-filer. For korrekt visning skal dokumenter navngives som følger:
Ddmmyy_navn på dokument.pdf, f.eks. 010310_altanmøde.pdf
 
Opret/slet (med)administratorer

Foreningens webansvarlige har mulighed for at udpege administratorer, som har adgang til at lave opslag, redigere sidernes indhold, oprette dokumenter og gallerier.

Kun foreningens webmaster kan oprette administratorer, og det gøres under 'Admin' ved at klikke 'Opret administratorer'. Her registreres den nye administrator med brugernavn og password samt brugerens rigtige navn, som fx vil stå ved oprettelse af et opslag på opslagstavlen.

Øvrige webmastere med fulde beføjelser kan oprettes af CEJ. Kontakt tto@cej.dk.
 
Vis/skjul sider

Under 'Admin' har foreningens webmaster mulighed for vise eller skjule sider ved at klikke på 'Aktivér/deaktivér sider'.
 
Redigér menupunkter og -rækkefølge

Under 'Admin' har foreningens webmaster mulighed for justere menutitler ved at klikke på 'Ret i sidernes navne'. Undgå æ, ø, å og andre tegn som ¤%&/(). Kun bindestreg (-) accepteres.

Her kan også rækkefølgen af menupunkterne i dropdown-menuen ændres ved at klikke på 'Ret i rækkefølgen af menupunkter'.
 
Ret foreningsprofil og farver

Foreningsprofil og faver rettes under 'Admin', som kun webmasteren har adgang til.

Klik 'Ret foreningens profil' for at rette foreningens navn, underoverskriften og billedet, der vises i toppen af hjemmesiden.

For at skifte farve, klik ’Vælg farve’ og ’Gem’.